mandag 3. mars 2014

Vietnamesisk kylling i karri

Dette er en frisk og utrolig god kyllingrett med kokos og karri :)

Karrimarinade:

3 stk kyllingfilet
1 ts gul karri
1 ts rød karri
1/2 ts chilipulver
1 ts sukker
1 ts salt
kvernet pepper
saft og skall av 1 lime

Skjær kyllingen i terninger. Ha over krydder, raspet limeskall og saften av limen. Bland dette godt sammen. Dekk til med plast og la det stå over natten i kjøleskapet.

Kokos- og Karrisaus:

2 små løk
1 søt paprika
3 store champinjonger
1/2 hvitløk, presset
2 ts gul karri
1 ts rød karri
1/2 ts gurkemeie
1 boks kokosmelk
1 dl matfløte
2 små laurbærblader
1 ss soyasaus
1 liten boks hermetisk ananasringer i biter
Lys maizena jevner

Skjær løk, paprika og sopp i passe store biter.
Stek først kyllingen i litt olje. Ha den til sides. Stek løk og hvitløk sammen til løken blir myk. Tilsett champinjongen og stek denne. Ha i kokosmelk, ananassaften fra boksen, matfløte og kryddret. Kok dette opp. Strø over litt maizena. La sausen koke til den tykner. Ha i paprika, ananas og kyllingen og la dette småkoke et par minutter.


Serveres med kokt ris :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar