Dette er en frisk og utrolig god kyllingrett med kokos og karri :)
Karrimarinade:
3 stk kyllingfilet
1 ts gul karri
1 ts rød karri
1/2 ts chilipulver
1 ts sukker
1 ts salt
kvernet pepper
saft og skall av 1 lime
Skjær kyllingen i terninger. Ha over krydder, raspet limeskall og saften av limen. Bland dette godt sammen. Dekk til med plast og la det stå over natten i kjøleskapet.
Kokos- og Karrisaus:
2 små løk
1 søt paprika
3 store champinjonger
1/2 hvitløk, presset
2 ts gul karri
1 ts rød karri
1/2 ts gurkemeie
1 boks kokosmelk
1 dl matfløte
2 små laurbærblader
1 ss soyasaus
1 liten boks hermetisk ananasringer i biter
Lys maizena jevner
Skjær løk, paprika og sopp i passe store biter.
Stek først kyllingen i litt olje. Ha den til sides. Stek løk og hvitløk sammen til løken blir myk. Tilsett champinjongen og stek denne. Ha i kokosmelk, ananassaften fra boksen, matfløte og kryddret. Kok dette opp. Strø over litt maizena. La sausen koke til den tykner. Ha i paprika, ananas og kyllingen og la dette småkoke et par minutter.
Serveres med kokt ris :)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar