Idag hadde jeg bursdag, så da sto min bedre halvdel for middagen :) Lutefisk med gul ertepai, sprøstekt bacon og saus.
Lutefisk:
ca 1 kg lutefisk
Grov salt
Hvis fisken virker veldig bløt og du ønsker en fastere konsistens på den, så strø over grovsalt og la dette ligge i ca 10-15 min, før du skyller dette av.
Fisken trekkes i salt vann i ca 15 min.
Gul ertepai
500 g tørka gul erter
ca 100 gr smør
6-8 ss sukker
2-3 ts salt
Sett ertene i bløtt over natta. Kok opp ertene i rent vann til de er møre. Tar ca 1 1/2 - 2 timer.
Sil vekk vannet. Tilsett smør. Smak til med sukker og salt.
Ha en smurt ildfast form. Hell ertene i formen.
Stekes i ovn på 200 grader i ca 40 min.
Saus
100 gr smør
3 1/2 ss hvetemel
Melk
1 ss aromat
1/2 ts salt
1/2 ts hvit pepper
Smelt smøret i en kjele, rør ut mel og spe med melk til passe tykkelse. Skal være litt tykk. Smak til med aromat, salt og pepper. Serveres med smørøye.
Server fisken med mandlepotet og sprøstekt bacon :)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar