søndag 16. mars 2014

Gulasj

Det har vært skikkeli vinterstorm de siste dagene her, og hva passer ikke bedre da enn en god, varmende suppe.

Gulasj

ca 800 gr oksekjøtt, benfri, i terninger
4 store poteter, i terninger
3 gulrøtter. i terninger
2 røde paprika, skivet
1 gul paprika, skivet
Sellerirot, finhakket
Purreløk, skivet
2 store løker, skivet
1 kinesisk hvitløk, presset
1 boks hakka tomat
3 ss tomatpure
2 bokser oksefond
3 ss paprikapulver
1 ss chilipulver
Salt og pepper
Smør
Olje

Stek løk og hvitløk i litt olje, stekes til løken blir myk og blank. Brun kjøttet raskt i litt smør. Bland sammen løk og kjøtt med paprikapulver og chili. Tilsett litt salt og pepper. Hell over en boks tomat. Tilsett tomatpure og oksefond. Hell etter med vann slik at alt blir dekt. La dette småkoke til kjøttet er mørt. Fyll etter med vann etterhvert når suppen koker ned.
Tilsett selleri, potet, gulrot, purreløk og paprika. La dette koke til poteten er møre.
Vi lot denne suppen koke i 4 1/2 time slik at kjøttet ble skikkelig mørt :)




Server med rødvin, brød og en klatt rømme :) Ønsker du en sterkere suppe kan du strø mer chili over ved bordet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar