Idag ble det en ekte Sopranos middag :) Ziti al Forno :) En ovnsbakt pastarett med italienske kjøttboller :) En slager både for små og store :)
Italienske kjøttboller
800 gr kjøttdeig
2 1/2 dl revet loff
1 dl melk
1/2 dl revet parmasan
2 egg
3 sjalottløk, finhakket
1 kinesisk hvitløk, presset
2 ts basilikum
2 ts persille
1 ts oregano
1 ss salt
1/2 ts pepper
Riv loffen i små biter og la den ligge et par minutter i melken. Bland sammen kjøttdeigen med kryddret, løken og loffen. Visp lett sammen to egg og bland i. Bland i parmasan til slutt.
Forme små kjøttboller og stek på panna.
Pastasaus
2 bokser hakkede tomater
1 løk
1 kinesisk hvitløk, presset
1 ss basilikum
1 ss persille
1 ss oregano
1 ss buljong
1 ts aromat
2 ss brunt sukker
1/2 dl matfløte
Kok opp tomatene i samme stekepanne som du stekte kjøttbollene. Tilsett alle ingrediensene og la dette småkoke i ca 15-20 min.
Pastaform
Kjøttboller
Pastasaus
500 gr penne, al dente
1 boks Cottage cheese
ca 400 gr revet Mozarella
Kok penne i ca 10 minutter i lettsaltet vann med olivenolje.
Legg halvparten av pennen i bunnen av en ildfast form. Fordel over halvparten av kjøttbollene, ha over halvparten av pastasausen. Fordel over halve boksen med cottage cheese og ca 150 gr mozarellla.Ta så over resten av penne, kjøttboller, pastasaus og cottage cheese. Fordel over resten av Mozzarellaen.
Stekes på 200 gr i ca 25 min.
Serveres med nyrevet parmasan og en frisk salat :)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar