tirsdag 4. mars 2014

Boknafisk med gulrotstuing og sprøstekt bacon

Dagens middag er en av de beste fiskemiddagene jeg får servert. Idag var det han far i huset som sto for matlagingen :)

Boknafisk

1 mellomstor torsk

Sløy fisken og del den langs ryggraden. Heng den opp ute og la den henge i ca 4 uker.
Del fisken i passe store biter. Her må du nok bruke en handsag.
Fjern skinnet før du trekker den. Trekkes i salta vann i ca 25 min.

Gulrotstuing:

4 gulrøtter, skivet
70 gr smør
3 1/2 ss hvetemel
Melk
Salt
3-4 ss sukker

Kok opp gulrøttene i lettsalta vann. La koke til gulrøttene er møre, ca 15 min. Sil av vannet over et litermål slik at du tar vare på vannet.
Smelt ca 70 gr smør. Tilsett mel. Rør dette jevnt. Tilsett vannet fra gulroten og melk til ønsket tykkelse på sausen. Tilsett sukker. Kok opp. Ha i gulrøttene.


Serveres med kokt potet og sprøstekt bacon :D

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar