Kveldens tapasmeny besto av:
Baconsurra dadler
Hvitløk og chilimarinerte scampi
Fylte champinjonger
Marinerte kyllingspyd
Spekeskinke med melon
Advocado og tomatsalat
Foccaciabrød
Aioli
Peanøttsaus
Her ser dere et par bilder av resultatene :)
Baconsurra dadler:
10-12 ferske dadler
5-6 baconskiver
Tannpirkere
Olivenolje
Legg tannpirkerne i bløtt i ca 10 min. Fjern steinen fra dadlene. Del baconskivene i to. Surr baconskiven rundt daddelen og stikk tannpirkeren igjennom, slik at den holder baconet fast. Ha litt olivenolje i en ildfast form, og legg dadlene i. Pass på at de ikke ligger helt oppi hverandre.
Stekes på 200 grader i ca 18-20 min.
Hvitløk og chilimarinerte scampi
Ca 150 gr scampi
1 rød chili
1 kinesisk hvitløk (hvitløk med kun ett stort fedd)
Ingefær, en liten bit
1 Lime
Olivenolje, ca 1/2 dl
Salt og pepper
Legg scampiene ut på et tørkepapir, og kværn over salt. La dette ligge i ca 10 min. Finhakk chili, hviltløk og litt ingefær og bland dette i olivenolje. Tilsett litt salt og pepper i marinaden og klem ut saften av en lime. Tilsett scampiene og la dette stå kjølig i 4-5 timer.
Fylte champinjonger
4 store champinjonger
ca 60 gr spekeskinke eller spekepølse
4 små sjalottløk
1/2 kinesisk hvitløk
Persille
Paprikapulver, ca 1/2 ts
Salt og pepper
Olivenolje
Strimle spekeskinken, jeg bruke her serrano skinke. Finhakk løken. Fjern stilken på soppen og skjær rundt kantene slik at du får en god åpning i soppen. Ha litt olje i stekepanna, stek først løken gylden, tilsett spekeskinken, pressa hvitløk, paprikapulver og persille. Kvern over salt og pepper.
Legg soppene i en ildfastform smurt med olivenolje. Fyll hulrommet med blandingen fra stekepannen, dryss over finhakket persille.
Stekes på 200 grader i 12 min.
Marinerte kyllingspyd
200 gr kyllingfilet
Olivenolje 1 dl
Soyasaus 2 ss
Sambal Oelek 1 ts
Paprikapulver 1 ts
Hvitløk 1/2 presset
Ingefær, 1 ts finhakket
Lime, 1/2
Grillspyd 8 stk
Blandalle ingrediensene til marinaden. Strimpe kyllingen i passe tykke strimler. La kyllingen ligge i marinaden over natten.
Legg grillspydene i vann i ca 10 min. Tre på kyllingen. Stekes i stekepanne.
Ta vare på resten av marinaden, skal brukes i peanøttsausen :)
Spekeskinke med melon
Serranoskine
Cantaloupemelon
Tannpirkere
Skjær malonen i terninger. Del spekeskingen i to om de er veldig lange. Surr skinken rundt melonen og fest med tannpirker.
Advocado og tomatsalat
1 Advocado
8 cherrytomater
1/2 rødløk
1 Lime
1/2 hvitløk
1/2 rød chili
Del advokadoen i passe store terninger, cherrytomaten i 4 og løken i passe store biter (smak og behag). Bland dette sammen med finhakket hvitløk og chili. Press saften av 1 lime over, la stå kjølig i ca 20 min før servering.
Foccaciabrød
Ca 1 kg hvetemel
1 pk tørrgjær
1 ss sukker
1-2 ss honning
1 ss salt
ca 9 dl lunket vann
1 dl Olivenolje
1 hvitløk
Fingersalt
Bland det tørre, tilsett vann, honning og olje. Blandes til en klissete deig. Smør ekstra olinveolje rundt deigen før den settes til heving. Heves i ca 1 time under plast. Hell deigen i en langpanne med bakepapir. Strø over fine skiver av hvitløk og fingersalt. Etterhves ca 15 min.
Stekes på 220 grader i ca 20 min, til det har fått en gylden fin farge. La hvile i ca 15 min før du skjærer det opp.
Aioli
1 pose majones
1 kinesisk hvitløk
1 ts sennep, ikke grov
1/2 lime
salt og pepper
Finhakk hvitløk og bland med majones og sennep. Klem over saften av limen og kvern over salt og pepper, rores sammen. La stå et par timer kjølig før servering.
Peanøttsaus
175 gr peanøttsmør
2 dl kokende vann
Resten av marinade fra kylling
Kok opp vannet, ta kjelen bort fra platen. Rør inn peanøttsmøret og resten av marinaden. Server.
Phu, da var jeg i mål :)
Håper dere ser nytte i disse oppskriftene :)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar