tirsdag 25. februar 2014

Bacon og brokkolipai

Go kveld :)

Idag sto det hjemmelaga bacon og brokkolipai på menyen :)

Bunn (butterdeig):

250 gr mel
250 gr smør, romtemperert
1,5 dl kaldt vann

Smuldre sammen mel og smør, tilsett vann og elt deigen sammen. La den stå i kjøleskapet iallefall en halvtime før du presser den ut i en paiform. Legg litt av deigen til siden for toppen. Fordel deigen over hele paiformen og prikk hull i bunnen med en gaffel.
Forsteikes på 200 grader i ca 15 min.

Fyll:

150 gr strimlet bacon
1 kinesisk hvitløk
3 sjalottløk
1 brokkoli
4 egg
2,5 dl melk
150 gr revet mozzarella
Aromat
Pepper
Paprikapulver

Stek bacon sammen med finkuttet sjalottløk og hvitløk. Kutt brokkolien i passe store biter. Visp sammen egg og melk. Tilsett kryddret og osten i eggeblandingen.
Fordel brokkolien utover paibunnen. Strø over bacon og løken. Hell eggemassen over.
Rull lange band av den resterende butterdeigen. Legg disse over paien i et rutemønster.
Stekes på 200 grader i ca 30 min.



Serveres med en frisk salat :)



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar