Idag ble det ovnsstekt ørret med sandefjordsmør og agurksalat til middag.
Ovnsstekt ørret:
Ørretfilet
Persille
Aromat
Sitronpepper
Seafood and Fish (kvern, Santa Maria)
Olivenolje
Hell litt olivenolje i en ildfast form. Strø over alt kryddret. Del ørretfileeten i litt brede biter, kutt biten på midten ned til skinnet (ikke helt igjennom). Brett ørretfileeten slik at de ligger med skinnsiden mot hverandre. Dette kalles butterfly. Legg ørretfiletene i formen, hell over litt olje og strø over alt kryddret. La dette ligge i kjøleskapet over natten.
Stekes i varmluft, 160 grader i 40 min.
Sandefjordsmør
1 pk matfløte
150 gr smør
Persille
1/2 sitron
Salt og pepper
Kok opp fløten og la den koke i et par minutter. Skjær smøret i terninger og rør inn litt etter litt. Ha i litt persille, salt og pepper. Klem i saften fra sitronen.
Agurksalat
Agurk
2,5 dl kaldt vann
1 kork eddik 7 %
2 ss sukker
Kutt agurken i tynne skiver. Bland vann og eddik. Rør ut sukkret. Ha i agurken. Denne bør helst få stå kjølig et par timer før servering.
Server med mandelpoteter :)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar