Helstekt elgfilet
Enebær
Hel sort pepper
Timian
Sennepsfrø
Forrest blend krydderblanding (kvern, Santa Maria)
Champinjong
Olivenolje
Salt og pepper
Knus alle kryddrene sammen i en mortel. Gni elgkjøttet inn med dette og la kjøttet hvile i noen timer før steking.
Stek elgkjøttet kjapt i stekepanna med olje før du legger det i en ildfast form. Bruk steketermometer. Stekes på 160 grader til du når kjernetemp på 70 grader.
Stek hele champingjonger sammen med kjøttet. Legg i når kjøttet når ca 40 grader. Hel over litt olivenolje, timan, salt og pepper.
La kjøttet hvile på benken i 15-20 min innpakka i aluminiumsfolie før du skjærer det opp.
Wokede grønnsaker
1 Fenikkel
1/4 Sellerirot, kuttes i små terninger
2 Gulrot
1/2 Rød og grønn paprika
2 Pærer
1 Lime
Salt
Strimle grønnsakene i smale strimler. Wok de på høy varme med smør og olje i panna, klem over saften av 1 lime og strø over litt salt.
Saus
ca 18 røde stjerneløk
1/2 l eplejuice
2 ss sukker
1 ss balsamico
2 ss smør
Rens stjerneløken og kok de opp hele sammen med eplejuice, sukker og balsamico. La dette fosskoke i litt over en halv time, til sausen har fått en sirupsaktig konsistens. Ta opp løken og rør inn smøret
Løken kan serveres på siden av grønnsakene.
Serveres med mandelpoteter og rødvin. En urolig god og velsmakende viltrett :)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar